• 28.
  • феб
  • 2020.

Радни састанак поводом програма прекограничне сарадње Хрватске и Србије на пројекту “Дунав нас спаја”

  • Кула

У петак, 28. фебруара 2020. године, Кула је била домаћин радног састанка на којем су договорени кораци и унапређење будуће сарадње на предлогу пројекта “Дунав нас спаја”.

Поред представника општине Кула, састанку су присуствовали и представници Савета националних мањина Русина, Словака и Мађара, представници Вуковарско – сријемске жупаније, Хрватског националног већа у Републици Србији, Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине, представници Савета националних мањина из Србије и Хрватске, као и представници Фонда Европски послови.

Циљ пројекта „Дунав нас спаја“  је јачање институционалног повезивања националних мањина, друштвеног и економског развоја прекограничног подручја кроз спровођење заједничких пројеката и активности на којима су носиоци националне мањине. Сарадњу на пројекту је подржао и председник Општине Кула Дамјан Миљанић.

У свом обраћању, господин Дамјан Миљанић је истакао да општина Кула има искуства у реализацији сличних пројеката, а да је састанак одржан како би заинтересоване стране што спремније дочекале расписивање новог програма прекограничне сарадње.

Најава догађаја

Најновије Вести