• 07.
  • мар
  • 2019.

Изложба „Културно наслеђе војвођанских Мађара“ одржана у Бриселу

  • Брисел

У мађарском културном центру „Балаши институт“ у Бриселу, 5. марта 2019. године је одржана изложба под називом „Културно наслеђе војвођанских мађара“, коју је организовао посланик Европског парламента г-дин Андор Дели, уз допринос Канцеларије АП Војводине у Бриселу. 
Изложбу фотографија које представљају не само културно, архитектонско и историјско наслеђе војвођанских мађара, већ Војводине уопште, приредила је др Леда Силинг. Гостима су се на отварању изложбе обратили билатерални амбасадори Србије и Мађарске у Краљевини Белгији, Њ: Е: г-ђа Марина Јовићевић и Њ. Е. др Тамаш Иван Ковач. Амбасадори су истакли одличну сарадњу две земље, те заједнички понос суживотом и условима које обе националне мањине уживају, како у Србији, тако и у Мађарској. Посланик Андор Дели указао је на велико културно наслеђе војвођанских мађара, те на истакнуте личности, који су допринели развоју мађарског, али и европског, културног наслеђа. 
Канцеларија АП Војводине у Бриселу омогућила је присутним гостима дегустацију војвођанских вина, те припремила промотивне материјале у циљу промоције туристичке понуде наше покрајине. 
 

Најава догађаја

Најновије Вести