• 21.
  • окт
  • 2019.

Пројектни састанак и теренска посета у Мађарској оквиру пројекта BABECA

  • Баја

У оквиру пројекта „Комплексно уређење водопривреде подручја канала Баја – Бездан (BABECA)“, у организацији Дирекције за водопривреду Доњег Подунавља – АДУВИЗИГ, 21. октобра 2019. године, у Баји је одржан  заједнички састанак пројектног тима и посета радовима у области Нађбарачке, на којој су учествовали чланови пројектног тима АДУВИЗИГ-а, ЈВП „Воде Војводине“ Нови Сад и Фонда „Европски послови“ АП Војводине, као и програмска менаџерка Андреа Сети Фурка.

Састанак је испред АДУВИЗИГ-а отворио Жолт Кираљ, менаџер пројекта, који је представио напредак радова са мађарске стране, док су представници ЈПВ „Воде Војводине“ Нови Сад и Фонда „Европски послови“ АПВ представили пројектне активности са српске стране. Након састанка пројектни партнери су посетили преводницу Деак Ференц, где се налазе два теретна возила набављена у оквиру пројекта, као и област Нађбарачке, где се врше радови измуљивања канала и где су постављени пловни објекти у циљу скупљања наноса.

Стратешки пројекат „Комплексно уређење водопривреде подручја канала Баја – Бездан – BABECA“, који се спроводи у оквиру Интерег ИПА Програма прекограничне сарадње Мађарска-Србија и чији укупни буџет износи 8.699.537,91 евра, од чега суфинансирање Европске уније (ИПА) износи 7.394.607,21 евра,  усмерен је на унапређивање прекограничних система за управљање водама и превенцију ризика. Пројекат заједнички спроводе Дирекција за водопривреду Доњег Подунавља, ЈВП „Воде Војводине“ Нови Сад и Фонд „Европски послови” АП Војводине.

 

Најава догађаја

Најновије Вести