• 04.
  • окт
  • 2019.

У оквиру Сајма туризма представљени наши пројекти из ове области

  • Нови Сад

У оквиру Сајма туризма представио се и Фонд „Европски послови“ АП Војводине. Нашу институцију представиле су директорица Видосава Ендерић и Јелена Тошковић, у оквиру презентације пројектних активности Фонда. На тој сесији су учествовале и  Јелена Видовић, консултант за ЕУ Фондове Регионалне развојне агенције Горењске, Словенија и Гордана Димитријевић, консултант за ЕУ фондове у Kанцеларији за локални економски развој, Нови Сад, која је говорила о изворима финасирања пројеката из туризма.

Видосава Ендерић, директорица Фонда "Европски послови" АП Војводине, истакла је да „туризам генерише развој читаве земље. У овом вишегодишњем програмском периоду, од Европске уније је алоцирано чак 1,5 милијарди евра за Србију. С поносом могу да кажем да се од укупног броја пројеката које нам је као држави одобрила Европска унија, око 90 % реализује на територији АП Војводине“, и позвала све присутне да се још више ангажују око европске перспективе наше земље. „Када имамо у виду да је око 70 пројеката из области туризма у реализацији широм Србије данас, и да су они вредни око 35 милиона евра, не треба имати дилему колико туризам може да помогне укупном развоју наше државе“, истакла је директорица Ендерић.

Јелена Тошковић из Фонда „Европски послови“ АП Војводине представила је европске пројекте које Фонд ради из области туризма, гошћа из Словеније је изложила примере добре праксе у Словенији, а представница КЛЕР је приближила изворе финансирања за туристичке пројекте.

Најава догађаја

Најновије Вести