• 02.
  • окт
  • 2019.

Почео Други Регионални пословни форум

  • Нови Сад

Други регионални пословни форум, који организују Аутономна Покрајина Војводина и Скупштина европских регија (АЕР), у сарадњи с Привредном комором Војводине, Развојном агенцијом Војводине (РАВ), Новосадским сајмом и Европском мрежом предузетништва, уз подршку Фонда „Европски послови“ АП Војводине, свечано је  отворен 1. октобра на Новосадском сајму и трајаће до 4. октобра.

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић изјавио је на отварању Регионалног пословног форума, да регионално повезивање у сфери привреде обезбеђује дугорочан, стабилан и одржив раст наших економија.

„Имајући у виду да су наше економије у највећој мери извозно оријентисане, повезивање тржишта и међусобна сарадња су нам неопходни“, казао је потпредседник Милићевић и нагласио да је улога оних који се налазе на јавним и политичким функцијама да створе оквир у којем ће тешња сарадња бити могућа, али и подстицана.

„Препознали смо овај концепт као добар - пре свега концепт међурегионалне сарадње, где рад Скупштине европских регија добија конкретан облик“, казао је потпредседник Милићевић и додао да је циљ да се кроз овакве облике сарадње додатно подстакне развој привреде и економије.

Потпредседник Скупштине АП Војводине Дамир Зобеница казао је да је Регионални пословни форум покренут прошле године на иницијативу Скупштине европских регија, као паралелни догађај пленарном заседању Комитета АЕР-а, који је одржан у Скупштини Војводине.

Он је напоменуо да је ово јединствен концепт у Србији, који компанијама из региона и са четири континента, омогућава да бесплатно, преко Б2Б састанака покушају да обезбеде посао за своје компаније.

Генерални директор Управе за храну и рибарство Министарства пољопривреде шумарства и хране Републике Словеније, др Бојан Пахор, изјавио је да Србија и АП Војводина активно раде на интензивирању привредних односа, те да је један од корака у том правцу и чињеница да је Словенија партнер овогодишњег Регионалног форума.

На званичном отварању су се обратили још и Бошко Вучуревић, председник Привредне коморе Војводине и Радимир Чачић, члан Извршног одбора Скупштине европских регија и жупан Вараждинске жупаније.

Најновије Вести