• 16.
  • јул
  • 2019.

Договорена тешња сарадња с општинама Нови Бечеј и Нова Црња

  • Нова Црња
  • Нови Бечеј

Представнице Фонда ”Европски послови” АП Војводине, Кристина Башић и Сенка Бенгин посетиле су данас Општину Нови Бечеј и Општину Нова Црња, заједно са представницима Развојне агенције Војводине Наташом Рончевић и Тијаном Мирковић. У Општини Нови Бечеј срели су се са помоћником председника Општине Дамиром Овчином и његовим сарадницима, док их је у Општини Нова Црња дочекао председник Општине Владимир Бракус са сарадницима.

Током одржаних састанка, договорена је свеобухватнија непосредна сарадња представника локалне самоуправе са Фондом, а поводом могућности финансирања путем ЕУ фондова кроз помоћ код одабира и писања пројеката према Европско унији и будуће обуке у Општини Нови Бечеј од стране запослених у Фонду „Европски послови“ АП Војводине, које су планиране за све заинтересоване с територије Општине. Представници Општине Нови Бечеј намеравају да, на територији Општине, развијају еко-туристичке потенцијале, док су представници Општине Нова Црња изнели проблеме са којима се суочавају – потребу за реконструкцијом спортских терена у Општини Нова Црња који би могли да се реше кроз реализацију ЕУ пројеката, у чему би им Фонд помогао.

Током састанака разговарано је и о могућности сарадње представника локалне самоуправе са Развојном агенцијом Војводине кроз коришћење субвенција, као  и кроз израду развојних докумената који се директно тичу јединица локалне самоуправе (ЈЛС).

Најава догађаја

Најновије Вести