• 12.
  • јул
  • 2019.

Одржан Међународни састанак у оквиру пројекта PoWER

У Ријеци је 11-12. јула одржан транснационални састанак партнера на пројекту “Луке као покретачки механизми предузетништва, PoWER ” који се суфинансира из средстава Европске уније у оквиру Јадранско-јонског Интеррег АДРИОН програма.
Пројекат, чији је рок за имплементацију 31. децембар 2019. године, има за циљ анализу енергетских захтева и потреба лучких области у региону, помоћ њиховом развоју у иновационе центре, као и креирање мреже иновационих центара посвећених заједничкој сарадњи и развоју. Фонд “Европски послови” АП Војводине један је од пројектних партнера, поред Научног развојног технолошког института из Милана - Италија, ЦНА Равена из Равене - Италија, Ријечке развојне агенције Порин из Ријеке - Хрватска, Центра за економски, технолошки и околински развој Сарајево - БиХ, Града Драча - Албанија, Института за развој и сарадњу из Тиране - Албанија, Центра за истраживање и развој Грчке из Солуна - Грчка и Привредне коморе Треспотије из Игуменице - Грчка.

Састанак у Ријеци окупио је све чланове пројектног тима, ком су из Фонда „Европски послови“ АПВ присуствовали Јована Рапајић, Јелена Радосављевић Ровчанин и Дејана Добрић. Представнице Фонда су представиле тренутно стање имплементације плана комуникације и видљивости пројекта, као и објасниле које су предстојеће активности у том смислу, с обзиром да се следећи међународни састанак очекује у октобру 2019. године, у Новом Саду.
 

Најава догађаја

Најновије Вести