• 04.
  • јул
  • 2019.

Радна посета општинама Ковин и Бела Црква

  • Бела Црква
  • Ковин

Представници Фонда „Европски послови” АП Војводине, Зоран Павић и Сенка Бенгин, заједно са представницима Развојне агенције Војводине, директором Развојне агенције Николом Жежељем и његовим сарадником Биљаном Врзић, посетили су данас Општину Ковин и Општину Бела Црква. У Општини Ковин  срели су се са Слађаном Ћирковачки, саветницом у Групи за локални економски развој (ЛЕР) и њеним сарадницима. У Општини Бела Црква срели су се са Горданом Тимотијевић, саветницом за израду, праћење и реализацију пројеката у Канцеларији за локални економски развој (КЛЕР) и Дарком Остојићем, саветником за израду, праћење и реализацију пројеката у КЛЕР-у и њиховим сарадницима.

Током одржаних састанка, договорена је свеобухватнија непосредна сарадња представника локалне самоуправе са Фондом, а поводом могућности финансирања путем ЕУ фондова кроз помоћ код одабира и писања пројеката према ЕУ и будуће обуке у Општини Ковин од стране запослених у Фонду „Европски послови“ АП Војводине, које су планиране за све заинтересоване с територије општине. Такође, представници Општине Ковин изнели су своје проблеме са којима се суочавају – потреба за обнављањем јавне расвете у општини – а које би могли да реше кроз реализацију ЕУ пројеката, у чему би им Фонд помогао. У Општини Бела Црква, разговарано је о великом броју активности и о пројектима који се реализују у општини.

Током састанака разговарано је и о могућности сарадње представника локалне самоуправе са Развојном агенцијом Војводине кроз коришћење субвенција, као  и кроз израду развојних докумената који се директно тичу јавне локалне самоуправе (ЈЛС).

Најава догађаја

Најновије Вести