• 03.
  • јун
  • 2019.

Успешно реализован први модул Специјалистичког програма

  • Нови Сад

У оквиру VI циклуса Специјалистичког програма „Управљање регионалним развојем кроз ЕУ фондове“, који Фонд „Европски послови“ АП Војводине годинама организује, успешно је реализован први модул под називом „Економија, право и политике ЕУ и процес придруживања“. Полазници су имали прилике да слушају професора Драгана Голубовића, који има преко две деценије педагошког искуства, на теме „Проширење ЕУ: Република Србија“, „Процес доношења одлука и правни систем ЕУ“ и „Економски аспекти евроинтеграција“. Професор Голубовић већ трећи циклус предаје на Специјалистичком програму и међу полазницима Програма, важи за једног од најбољих предавача.

Такође, и Наташа Драгојловић, координаторка Националног конвента о Европској унији, по четврти пут је узела учешће на Специјалистичком програму и одржала је предавања на тему „Родна равноправност“ и „Регионалне развојне политике и ЕУ“.

Предавања су била изузетно интерактивна и полазници су учествовали у дискусији и размењивали мишљења са предавачима.

Крајем прошле седмице почео је други модул под називом „Управљање локалним и регионалним развојем“. Подсетимо, програм се реализује кроз четири модула, те следе још „Програми Европске уније“ и „Управљање пројектима“.

 

Најновије Вести