• 18.
  • авг
  • 2017.

Одржан уводни састанак пројекта посвећеног борби против комараца

  • Сомбор

Уводни састанак новог пројекта MOS-Cross финансираног у оквиру Интерег ИПА програма прекограничне сарадње Хрватска-Србија 2014-2020, а чији је општи циљ унапређење услуга јавног здравља у Западно-бачком округу и Осијечко-барањској жупанији у вези с раним откривањем болести које преносе комараци, уз побољшање прекограничног надзора и контроле комараца, одржан је 18. августа у Сомбору.

Састанку су присуствовали чланови пројектног тима, представници Завода за јавно здравље Сомбор (који је водећи партнер на пројекту), као и представници Фонда „Европски послови“ АП Војводине и Завода за јавно здравство Осијечко-барањске жупаније (партнери на пројекту).

На самом почетку, присутне су поздравили др Срђан Мереи испред Завода за јавно здравље Сомбор, Ивана Ђурица испред Фонда „Европски послови“ АПВ и Магдалена Сикора испред Завода за јавно здравство Осијечко-барањске жупаније и изразили задовољство због сарадње на пројекту, као и наду да ће овај пројекат бити успешно реализован током наредних 27 месеци.

Уводни састанак имао је за циљ представљање плана пројектних активности, као и дискусију о активностима које ће се спроводити у предстојећем периоду.

Најновије Вести