• 19.
  • апр
  • 2019.

У општини Сечањ и Нова Црња о европској сарадњи

  • Нова Црња
  • Сечањ

Дана 17.04.2019. представници Фонда „Европски послови”АП Војводине, Милан Чежек, Зоран Павић и Теодора Милков Манић посетили су општину Нова Црња где их је дочекала Даница Стричевић председница Скупштине општине Нова Црња.

На овом састанку је договорен наставак досадашње успешне сарадње Фонда са овом општином. Након састанка, уследило је предавање под називом „Упознајте Европску Унију“ којем су присуствовала сва деца седмих разреда из општине Нова Црња, а које је одржано у свечаној сали општине. Пре самог предавања, ђаке, њихове наставнике као и директорку основне школе из Нове Црње поздравила је председница Скупштине општине Даница Стричевић.

У општини Нова Црња одржано је још једно предавање „Упознајте Европску Унију“ и то у основној школи „Ђура Јакшић“ из Српске Црње.

 

Такође, у периоду од 15. до 18.4.2019. године, представници Фонда „Европски послови“ АП Војводине одржали су предавања и у Општини Сечањ, у следећим основним школама: „Браћа Стефановић“ Неузина, „Вељко Ђуричин“ Јарковац, „Жарко Зрењанин“ Бока и „Вук Караџић“ Конак. На предавањима су учествовале и представнице ЕУ инфо центра из Новог Сада: Јована Здјеларевић, Александра Капетановић и Душка Латас. Дана 18.4.2019. уприличен је састанак са Маријом Хармат, координатором манифестације „Европско село" по питању сарадње на поменутој манифестацији, а састанку су присутвовали Јована Здјеларевић из ЕУ инфо центра Нови Сад као и представници Фонда: Милан Чежек, Зоран Павић и Теодора Милков Манић.

Најновије Вести