• 20.
  • мар
  • 2019.

Европска мрежа за економску кохезију и солидарност у руралним областима, Утицај на младе

University of Thessaly био је домаћин петог међународног састанка партнера на пројекту Европска мрежа за економску кохезију и солидарност у руралним областима (ENSURE), који је одржан 18-20.03.2019.године.
Сусрет је финансиран из програма Европске уније под називом “Европа за грађане и грађанке”, који је окупио партнере из 13 земаља: Бугарска, Чешка, Хрватска, Грчка, Мађарска, Италија, Летонија, Црна Гора, Пољска, Румунија, Србија, Словенија и Шпанија.
Сусрет је био посвећен руралном развоју и утицају на младе. Експерти из области пољопривреде, заштите биља, оргаснке пољопривреде, као и експерти за пластенике су поделили своја знања и искуства са више од 200 студената за Универзитета Thessaly.
Током тродневног програма, партнери су имали прилику да разговарају, размене мишљења, прошире мрежу за сарадњу, те планирају будуће догађаје на тему руралног развоја и ЕУ политике на локалном нивоу.
Партнери су посетили Музеј циглану у Tsalapatas комплексу, као и Пољопривредну школу у Волосу, као и етно село Макриницу на планини Пелион, где су пробали бројна традиоционална јела.  Партнери су имали кратку туру разгледања обалског појаса Волоса и последњег дана студијску посету пластенику “Група за узгој Гарденије”, где су се ближе упознали са радом пластеника као алата за рурални развој. 
 

Најава догађаја

Најновије Вести