• 04.
  • мар
  • 2019.

Школарци садили белу тополу у оквиру пројекта ECOWAM

  • Нови Сад
  • Темерин

У оквиру пројекта „Еколошко управљање водама против екстремних временских услова у пограничној области - ECOWAM”, који има за циљ спречавање негативних ефеката на квалитет водних тела успостављањем заједничког система унапређења управљања водама у АП Војводини и Жупанији Чонград, на територији Парка природе „Јегричка“ у Равном Селу је 4. марта 2019. године одржана едукативна радионица за децу у циљу укључивања најмлађих у активност пошумљавања и подизања њихове свести о заштити животне средине.   

Ђаци из ОШ „Јован Поповић“ из Новог Сада, у пратњи својих учитељица, имали су прилике да се опробају у садњи беле тополе на територији Парка природе „Јегричка“, док су од представника Покрајинског завода за заштиту природе и ЈВП „Воде Војводине“ могли да науче нешто више о значају парка природе.

Пројекат „Еколошко управљање водама против екстремних временских услова у пограничној области (ECOWAM)” спроводи се у оквиру Интеррег ИПА програма прекограничне сарадње Мађарска-Србија. Партнерство на пројекту, чији укупни буџет износи 1.758.447,43 евра, од чега суфинансирање Европске уније (ИПА) износи 1.494.680,31 евра, чине Управа за водопривреду за подручје Доња Тиса - АТИВИЗИГ (Мађарска), ЈВП „Воде Војводине” Нови Сад (Србија) и Фонд „Европски послови” АП Војводине (Србија).

 

Најава догађаја

Најновије Вести