• 07.
  • дец
  • 2018.

Научни истраживачи се обучили за писање ЕУ пројеката

  • Нови Сад

У Научном институту за прехрамбене технологије у Новом Саду, представници Фонда „Европски послови“ АП Војводине одржали су тродневну обуку за научне истраживаче.

Представници Фонда „Европски послови“ АП Војводине, Јелена Радосављевић Ровчанин, Сања Чутурилов Веселиновић и Јано Пушкар представили су полазницима ИНТЕРЕГ ИПА Програме прекограничне сарадње на које имају право конкурисања, као и програме Европске уније који су доступни непрофитним институцијама у Републици Србији, према томе и за Аутономну покрајину Војводину.

Циљ обуке је био да се учесници оспособе да самостално формулишу предлоге пројеката према фондовима Европске уније, да науче да их стратешки позиционирају у оквиру дефинисаних приоритета и мера, као и финансијских ограничења. Полазници су у оквиру вежби, саставили три предлога пројектних идеја са којима имају могућност да аплицирају на ИНТЕРЕГ ИПА програме прекограничне сарадње Мађарска - Србија, Хрватска-Србија и Румунија-Србија. На крају обуке, додељени су сертификати о успешно завршеној обуци.

 

Најава догађаја

Најновије Вести