• 29.
  • окт
  • 2018.

Деценија успешне сарадње са Штајерском

  • Брисел

У Бриселу су се састали представници Штајерске и Војводине. Шеф канцеларије аустријске регије Штајерска, др Роналд Родл угостио је свог колегу из АП Војводине у Бриселу Срђана Мачкића, 29. октобра 2018. године, а састанку су присуствовали и Сабина Цимерман, експерт за регионалне фондове ЕУ у Канцеларији Штајерске у Бриселу, те Ђорђе Цицовић, саветник у Канцеларији АП Војводине у Бриселу.

Саговорници су истакли досадашње добре односе две регије, који активно трају протеклих десет година, током којих је Штајерска значајно допринела подизању капацитета војвођанске администрације и привлачењу страних инвестиција. Савезна Република Аустрија један је од најважнијих економских партнера АП Војводине.

Током састанка, разговарано је о даљим иницијативама две регије, повезивању привредних кластера, посебно у ИТ и ауто индустрији. Др Родл је упутио позив представницима различитих војвођанских кластера да буду гости сродних представника у Грацу у наредном периоду, а са госпођом Цимерман су размењени контакти значајни за даљу сарадњу у области пројеката, посебно у оквиру европских програма попут Хоризонти 2020, Интеррег и других.

Једна од важнијих тема је била и повезивање две регије у области туризма, и закључено је да и АП Војводина и Штајерска бележе водеће резултате у својим земљама, те да на основу тога има простора за размену позитивних искустава, вештина и знања.

Најава догађаја

Најновије Вести