• 26.
  • окт
  • 2018.

Интересовање привредника из Ломбардије (Италија) за отварање производног погона у АП Војводини

  • Брисел

Представници АП Војводине у Бриселу, угостили су власника италијанске текстилне компаније „Инверуно“ из Милана, др Умберта Алиату. Ова породична компанија, основана 1975. године, бави се производњом и прерадом текстила, посебно његове високо технолошке обраде и завршног процесуирања. 
Др Алиата је заинтересован за отварање производног погона у АП Војводини, а као резултат интензивне промоције привредних погодности коју Канцеларија АП Војводине у Бриселу спроводи у регији Ломбардији током последње две године. Подсетимо, у марту 2017. је на иницијативу посланика у Европском парламенту, Марка Занија, организована прва конференција са циљем промоције војвођанске привреде на којој је учествовао и покрајински секретар Огњен Бјелић. Након тога, уследио је низ састанака у Бриселу са политичким и привредним представницима Ломбардије, да би крајем 2017. године председник покрајинске Владе Игор Мировић предводио војвођанску делегацију у званичној посети Ломбардији. Током те посете, поред састанка са председником Ломбардије Робертом Маронијем, када је потписан и Меморандум о сарадњи између две регије, одржан је низ састанака са представницима привреде, научних и образовних институција. 
Шеф Канцеларије Срђан Мачкић, упознао је заинтересованог госта са низом инвестиционих и логистичких предности које Војводина и Србија пружају, а које представљају предност Војводине у односу на конкурентне регије. Власнику компаније „Инверуно“ најпривлачнија је компетитивна цена електричне енергије, приступачан порески оквир, као и добра повезаност са Италијом, а најбоља гаранција је присуство великог броја италијанских привредника на територији покрајине, односно на територији Србије где италијански субјекти спадају међу највеће инвеститоре. 
Развојна агенција Војводине је такође обавештена о овом сусрету, а подсећамо да су привредници из Ломбардије до сада инвестирали око 800 милиона евра на територији АП Војводине, односно да тренутно запошљавају нешто више од 1000 људи.
 

Најава догађаја

Најновије Вести