• 19.
  • апр
  • 2018.

Друга теренска посета интерпретатора Бездана и устави Шебешфок у оквиру пројекта "Комплексно уређење водопривреде подручја канала Баја – Бездан "

У оквиру пројекта „Комплексно уређење водопривреде подручја канала Баја – Бездан (BABECA)“, дана 19.04.2018. године, одржана је друга теренска посета преводници Бездан и устави Шебешфок, на којој су учествовали чланови пројектног тима из ЈВП „Воде Војводине“ Нови Сад и Фонда „Европски послови“ АП Војводине. 

Посета је извршена у циљу процене стања објеката, док су стручњачи из ЈВП „Воде Војводине“ Нови Сад  представили пројектне активности и радове који ће се врштити на поменутим локацијама у цилју рехабилитације објеката.

Стратешки пројекат "Комплексно водно управљање канала Баја - Бездан - BABECA", одобрен за финансирање у оквиру ИПА Програма прекограничне сарадње Мађарска-Србија и чији укупни буџет износи 8.699.537,91 евра, од којих суфинансирање Европске уније (ИПА) је 7.394.607,21 еура, има за циљ побољшање система прекограничног управљања водама и система за спречавање ризика. Пројекат заједнички реализује Дирекција за водопривреду Доњи Подунавље, ЈВП "Воде Војводина" Нови Сад и Фонд "Европски послови" АП Војводине.

Најава догађаја

Најновије Вести