Форум Креативна Европа 2019

  • 16.05.2019 - 11:00
  • 17.05.2019 - 19:00
  • Нови Сад

По први пут, Форум Креативна Европа ће бити организован у Новом Саду (16-17. мај) и Нишу (30-31. мај). Програм је организован у три блока, који ће се реализовати у оба града: Критичко мишљење и медијска писменост, Партиципативно управљање у култури, Хоризонтално знање.

Питање којим се овогодишњи Форум бави гласи: на који начин пројекти и модели организовања у култури могу да подстичу сарадњу, борећи се против мржње, стереотипа и различитих облика друштвене неједнакости. С идејом неопходности јачања сарадње и повезивања, програм Форума подразумева хоризонталне начине учења, размене, укључивања и повезивања домаћих и иностраних професионалаца.

У реализaцију програма Форума укључено је преко сто представника установа и организација из Србије, региона и Европе, као и појединаца који раде у култури, а програм чине округли столови и дебате на важне теме у култури, предавања и радионице, презентације различитих прилика за фандрејзинг и пројеката који су добили подршку програма, изложбе, коктел, концерт...

Програм