• 04.
  • дец
  • 2019.

Ерасмус + у области спорта: Инфо дан 30. јануара

  • Брисел

Република Србија је почетком године званично постала програмска земља у оквиру Програма Европске уније за финансирање пројеката у области образовања, тренинга, омладине и спорта, што је свим субјектима из наше земље омогућило да равноправно аплицирају за европска средства кроз овај програм.
    Од почетка године, ту прилику је искористило више субјеката са укупним средствима од скоро милион евра, која ће бити утрошена за унапређење спорта у Републици Србији. Највећи пројекат међу њима је пројекат Универзитета у Новом Саду којем је успешно додељено више од 30% ових средстава.
    Канцеларија АП Војводине у Бриселу и Фонд „Европски послови“ АП Војводине желе да позову и охрабре друге субјекте, посебно из АП Војводине, да се информишу и аплицирају кроз доступне позиве у оквиру програма Ерасмус +.
    Посебна прилика за прикупљање свих информација јесте „Инфо дан спорта“ који Европска комисија организује 30. јануара 2020. године у Бриселу, а који се може пратити преко видео линка. „Инфо дан“ је веома корисна прилика за проналажење потенцијалних пројектних партнера.
    Такође, позивамо све заинтересоване субјекте да своја питања у вези са аплицирањем у оквиру овог програма у области спорта доставе најкасније до 20. јануара 2020. године на електронску адресу: office@vojvodinahouse.eu, како би представници Канцеларије АПВ у Бриселу питања упитили организаторима догађаја.


Све релевантне информације могу се добити на следећем линку:


https://eacea.ec.europa.eu/erasmus-plus/event/infoday-sports-2019_en