Јавни позив на учешће на семинару Програм Креативна Европа - Припрема пројеката“

  • 01.08.2018 - 09:00
  • 04.08.2018 - 17:00

Култура Деск Креативна Европа Србија у сарадњи са Центром за културу „Вук Караџић“ Лозница организује семинар „Програм Креативна Европа – припрема пројеката“ од 1. до 4. августа 2018. године. Семинар ће бити одржан у знаменитом месту Тршић. 
Позив је упућен свим установама и организацијама из Србије које планирају да конкуришу на програм Креативна Европа, независно од тога да ли су учествовали у пројектима међународне сарадње или тек планирају своје међународне активности.
Напомињемо да ће се на овом семинару припремати пројекти установа и организација које ће конкурисати за подршку програма Креативна Европа, како ове године тако и наредних година, те се не очекује да ће учесници семинара конкурисати у овој години.
Теме којима ће се семинар бавити су савремене праксе и концепти у међународној културној сарадњи, културној баштини и савременој уметности; менаџмент међународних пројеката; европска културна политика и приоритети програма Креативна Европа.
Поред представника Деска Креативна Европа Србија, предавачи на семинару биће Ана Петковић доценткиња на Филозофском факултету, Универзитета у Београду и Марина Матовић, стручна сарадница за администрирање међународних пројеката у Центру за промоцију науке.

Циљ семинара је подизање квалитета и припрема пројеката за конкурисање на програм Креативна Европа, подизање прогамско-организационих капацитета установа и организација из Србије, као и допринос деметрополизацији у пољу културе. Поред тога, семинар се организује ради поспешивања комуникације, сарадње и размене искустава представника установа и организација у култури из градова и општина Србије.
Критеријуми
Основни критеријуми селекције учесника семинара су квалитет предлога пројекта и потенцијалних партнерстава. Квалитет предлога пројеката мери се у односу на: усклађеност са темама и приоритетима програма Креативна Европа, иновативност и стручну утемељеност концепта.
Услови јавног позива
1. Број места је ограничен;
2. За учешће у семинару могу се пријавити до две особе из једне установе/ организације;
3. Култура Деск Креативна Европа Србија и Центар за културу „Вук Караџић“Лозница покривају трошкове смештаја и исхране, а учесници семинара обезбеђују своје путне трошкове.
Подношење пријаве
Формулар за пријаву можете преузети овде..
Пријава на семинар треба да садржи следеће информације (највише до три странице):
– Кратак опис установе/ организације (мисија, циљеви, главне активности);
– Назнаку о радном месту особе (опис радног места или задужења) или особа које се пријављују на учешће на семинару.
– Кратак опис пројекта с којим установа или организација жели да конкурише на програм Креативна Европа или сматра да предлог пројекта има потенцијал за конкурисање;
– Листу потенцијалних партнера на пројекту;
Попуњену потребно је доставити на интернет адресу Култура Деска Србија – креативнаевропа@култура.гов.рс.
Рок за подношење пријава:
Пријаве се могу поднети до 20. јула 2018. године. Пријаве које стигну након утврђеног рока неће се узимати у разматрање.